Basilikapesto

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1 kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
75 g riven parmesanost
1,5 dl pinjenötter
1,5 dl fin oliver
4 krm salt
2 krm vitpeppar

Basilikapesto

ger ca 3,5 dl pesto

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Innehåller nötter/frön
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 10 min
  • 6 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skala vitlöksklyftorna och riv parmesanosten. Plocka bladen från basilikan.

2
Klar

Använd en mortel eller mixer för att mixa ihop alla ingredienser. Tillsätt olivoljan lite i taget tills du uppnår önskad konsistens. Smaka av peston med salt och peppar. För bästa smak låt den stå en dag i kylskåpet.

föregående
Pappardelle med pesto
Kalkonfarsbiffar
nästa
Pankostekta kalkonfärsbiffar
föregående
Pappardelle med pesto
Kalkonfarsbiffar
nästa
Pankostekta kalkonfärsbiffar

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.