Basilikapesto

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1 kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
75 g riven parmesanost
1,5 dl pinjenötter
1,5 dl fin oliver
4 krm salt
2 krm vitpeppar

Basilikapesto

ger ca 3,5 dl pesto

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Innehåller nötter/frön
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 10 min
  • 6 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skala vitlöksklyftorna och riv parmesanosten. Plocka bladen från basilikan.

2
Klar

Använd en mortel eller mixer för att mixa ihop alla ingredienser. Tillsätt olivoljan lite i taget tills du uppnår önskad konsistens. Smaka av peston med salt och peppar. För bästa smak låt den stå en dag i kylskåpet.

föregående
Pappardelle med pesto
föregående
Pappardelle med pesto

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.