Chili på högrev

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1.2 kg högrev
400 g kidneybönor
2 st grovhackande lök(ar)
400 g krossade tomater
3 st morot
5 dl vatten
2 msk spiskummin
3 msk oregano
2 msk soja
salt
svartpeppar
Chilisås
1 st anchochili
2 st röd chili
2 st röd paprika
4 st vitlöksklyftor
1.5 dl färsk koriander
3 msk olivolja
2 msk vatten

Chili på högrev

Egenskaper:
  • Kryddstarkt
  • ca 6 h
  • 6 portioner
  • Mellan
  • Låg

Ingredienser

  • Chilisås

Tips

Dela

Anchochili är torkad poblano chili och har en mild hetta och ger fin färg till soppor och grytor. Den kan vara svårt att hitta hel, så du kan även ersätta den med ca 1½ msk anchochili i pulverform.

Steg

1
Klar
10 min

Putsa bort det mesta av fett och bindväv från köttet och skär det i lagom stora bitar. Salta bitarna med 1 tsk salt och blanda runt i en skål och ställ undan.

2
Klar
5 min

Hacka upp chili, paprika och vitlöken i mindre bitar. Lägg alla ingredienser till chilisåsen i en mixer och mixa allt till en slät sås.

3
Klar
5 min

Lägg lite smör i en stor gryta och bryn köttet snabbt. Riv morötterna och grovhacka lökarna. Häll ned morötterna och löken och fräs en stund tills det mjuknat något.

4
Klar
5 timmar

Slå på krossade tomater, vatten, spiskummin och oregano samt häll ner chilisåsen och sojan. Koka upp och rör runt. Sänk värmen och låt sjuda på låg värme och koka allt i ca 4-5 timmar. När det återstår ca 1h, häll ned kidneybönorna och smaka av med salt och peppar. Låt koka i ytterligare ca 1 timma tills bönorna blivit mjuka.

Servera med ljust bröd, gärna surdegsbröd av någon sort, och grekisk youghurt.

föregående
Bruschetta med tomater
nästa
Klassiska pannkakor
föregående
Bruschetta med tomater
nästa
Klassiska pannkakor

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.