Tom Yam med räkor

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
3 dl jasminris
500 g champinjoner
400 g räkor
2 st röd paprika
1 st citrongräs
50 g ingefära
0.5 dl sambal oelek
3 msk fisksås
1 st grönsaksbuljong
1 kruka koriander
1 st lime
3 msk socker
olivolja
salt & peppar

Tom Yam med räkor

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Kryddstarkt
  • Laktosfri
  • Skaldjur
  • 40 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Mise en place

Ansa svampen och skär i tunna skivor. Kärna ur paprikan och strimla fint. Dela citrongräset på längden och platta till med breda sidan på en stor kniv. Skala och finhacka ingefäran. Pressa ur saften ur limen. Plocka och grovhacka koriandern.

2
Klar

Koka ris

Koka upp ca 6 dl lättsaltat vatten till riset och koka riset tills det är genomkokt, men fortfarande har lite kärna (ca 10-12 min).

3
Klar

Tillaga soppan

Stek svamp, paprika och ingefära i en stor gryta tillsammans med nån matsked olivolja på medelhög värme ca 4 minuter. Strö över en nypa salt.

4
Klar

Rör ner sabal oelek och låt sjuda ytterligare nån minut. Tillsätt ca 1,2 liter vatten (gärna förkokat) tillsammans med fisksås, buljong, socker och citrongräs. Rör om väl och låt sjuda 6-7 minuter.

5
Klar

Blanda ner koriandern (spara lite till garnering) och räkorna i soppan och låt koka ett par minuter tills dom är rosa och och mjuka.

6
Klar

Plocka bort citrongräset och rör ner limejuicen. Smaka av soppan med lite salt och peppar. Servera soppan med riset garnerat med koriander.

föregående
Krämig hummus
föregående
Krämig hummus

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.