Mammas baconbröd

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
25 g jäst
2 dl vatten
1 msk socker
1.5 tsk salt
2 st äggulor
50 g riven ost
320 g vetemjöl
2 pkt bacon
1 st äpple
olivolja

Mammas baconbröd

  • 2h
  • 10 portioner
  • Lätt
  • 200 ℃

Ingredienser

Steg

1
Klar

Värm vattnet till 37 grader. Rör samman jäst, vatten, socker och salt i en skål tills jästen löst sig. Blanda ner äggulan, ost och tillsätt vetemjöl lite i taget. Häll lite olivolja på händerna och knåda degen någon minut. Låt sedan jäsa ca 50 min under en handduk.

2
Klar

Skala och skiva äpplet. Fördela baconen i botten på en stor ugnssäker form, även kanterna. Tryck ut degen i formen och fördela äppelskivorna på toppen, tryck ner dom något i degen. Låt brödet jäsa ca 30 minuter under en handduk.

3
Klar

Värm upp ugnen på 200℃ medan degen jäser. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, eller tills innertemperaturen är 98℃. Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna några minuter innan servering. Servera med en god sallad och eventuellt någon kall sås.

Limebakad torsk
föregående
Limebakad torsk
nästa
Fyllda champinjoner
Limebakad torsk
föregående
Limebakad torsk
nästa
Fyllda champinjoner

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.