Scones

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
8 dl mjöl
100 g smör
1,5 msk bakpulver
4 dl filmjölk alt. mjölk
1,5 tsk salt

Scones

Egenskaper:
  • Vegetariskt
  • 30 min
  • 8 portioner
  • Lätt
  • 225°C

Ingredienser

Steg

1
Klar

Värm upp ugnen. Skär smör i tunna skivor. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och smör tills smöret är finfördelat i mjölet. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Klar

Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela degen i två delar och sedan i ytterligare fyra bitar. Platta till bullarna och lägg på en smord plåt. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors, och nagga sedan med en gaffel (valfritt).

3
Klar

Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 15 min. Innertemperaturen ska vara ca 98-99 grader. Låt sconesen svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg.

föregående
Citronlemonad
nästa
Stekt fläsk med löksås
föregående
Citronlemonad
nästa
Stekt fläsk med löksås

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.