Enkelt surdegsbröd med kummin

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
320 g surdeg ca 3 dl
3 dl vatten
360 g rågmjöl ca 6 dl
60 g vetemjöl ca 1 dl
2 tsk salt
2 tsk hel kummin
3 msk olivolja
Garnering
rågmjöl
sesamfrön
Köksredskap
Matberedare
Brödform

Enkelt surdegsbröd med kummin

Ger ett bröd

Egenskaper:
  • Innehåller nötter/frön
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 1 portioner
  • Lätt
  • 250°C

Ingredienser

  • Garnering

  • Köksredskap

Steg

1
Klar

Häll ner alla ingredienserna till brödet i matberedarens bunke. Blanda degen väl i ca 5-8 minuter. Lägg över en linneduk över degen och låt den jäsa ca 2-3h.

2
Klar

Smörj en brödform med olivolja och fördela sesamfrön på insidan av formen (kan uteslutas). Skrapa ner degen i formen och strö över rågmjöl och/eller sesamfrön. Låt jäsa ytterligare ca 1h under duk, alternativt låt den kalljäsa i kylskåp 12-14h över natten.

3
Klar

Sätt igång ungen i tid, den ska vara helt uppvärmd innan brödet ställs in. Ställ gärna in en ugnsform med ett par dl vatten också, det hjälper brödet att resa sig och få en fin skorpa. När degen jäst klart ställ in brödet mitt i ugnen. Grädda brödet ca 40-45 min, eller tills innertemperaturen är 98°C.

4
Klar

Stjälp upp brödet på ett galler och låt det svalna helt innan du tar första skivan.

föregående
Gnocchi alla sorrentina
föregående
Gnocchi alla sorrentina

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.