Gnocchi alla sorrentina

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
500 g färsk gnocchi
150 g riven ost ost
1 st mozzarella
1 lök(ar)
3 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2 dl grädde
2 tsk oregano
2 tsk basilika
3 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger
1 msk dijonsenap
färsk basilika kan uteslutas
salt & peppar
olivolja

Gnocchi alla sorrentina

Egenskaper:
  • Vegetariskt
  • 40 min
  • 4 portioner
  • Lätt
  • 200 ℃

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skala löken och finhacka den. Fräs löken i 1-2 msk olivolja i en stor ugnssäker stekpanna (26-28cm i diameter) tills den mjuknat något. Press ner vitlöken och tillsätt oregano och basilika. Små småfräsa en kort stund.

2
Klar

Häll ner krossade tomater, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar. Rör ihop allt och låt puttra i ca 15 minuter, gärna under lock då det kan stänka lite. Rör ner grädden i tomatsåsen och koka upp. Låt sjuda ytterligare 4-5 minuter.

3
Klar

Skiva upp mozzarellan. Vänd ner gnocchin i tomatsåsen och strö över osten. Fördela ut mozzarellan på toppen. Ställ in stekpannan i ugnen och gratinera i ca 10 minuter.

4
Klar

Ta ur ugnen och låt svalna en stund. Toppa gärna med färsk basilika och servera direkt ut stekpannan tillsammans med någon god sallad.

föregående
Chokladpudding
föregående
Chokladpudding

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.