Chokladpudding

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
2 dl mjölk
2 dl grädde
5 äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
180 g mörk choklad
3 st gelatinblad

Chokladpudding

Egenskaper:
  • Laktosfri
  • 6 portioner
  • Mellan

Ingredienser

Tips

Dela

Vill man ha lite sting på chokladpuddingen kan man även blanda ner ett par kryddmått cayennepeppar. För en mer vuxen smak kan man ersätta en del av grädden med Baileys Irish Cream.

Steg

1
Klar

Lägg gelatinbladet i blöt. Koka snabbt upp mjölk och grädde i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa ihop äggulorna, strösockret och vaniljsockret till en pösig smet.

2
Klar

Häll sakta ner ca ⅓ av den varma gräddmjölken i äggsmeten under omröring. Rör sedan ner äggsmeten i kastrullen med gräddmjölken under omrörning. Låt smeten sjuda under omrörning tills den tjocknat. Den får absolut inte koka! Ta bort kastrullen från värmen.

3
Klar

Dela chokladen i mindre bitar och rör ner i kastrullen tillsammans med gelatinet. Rör tills chokladen smält och smeten får en slät och fin konsistens.

4
Klar

Fördela smeten i portionsglas (eller en serveringsskål), och låt bli kall i kylskåpet ett par timmar. Servera med nyvispad grädde som toppas med riven choklad eller valfri bärkompott.

föregående
Jordgubbssylt
nästa
Gnocchi alla sorrentina
föregående
Jordgubbssylt
nästa
Gnocchi alla sorrentina

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.