Vaniljsås

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
2 dl mjölk
2 dl grädde
5 st äggulor
1 dl socker
1 vaniljstång

Vaniljsås

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

Steg

1
Klar

Halvera vaniljstången och skrapa ur inkråmet med en tesked. Vispa äggulorna och strösockret till en pösig smet.

2
Klar

Koka upp mjölk och grädde i en kastrull tillsammans med vaniljstången och inkråmet. Låt sjuda ett par minuter.

3
Klar

Häll sakta ner ca ⅓ av den varma gräddmjölken i den vispade äggen under omröring. Vispa ner äggsmeten i kastrullen med gräddmjölken och låt krämen sjuda under omrörning tills den tjocknat. Den får absolut inte koka!

4
Klar

Ta bort kastrullen från värmen och häll krämen i en skål eller burk. Låt krämen svalna i kylskåp.

föregående
Gnocchi med bacon, svamp och grädde
nästa
Vegetarisk lasagne med tryffelsmak
föregående
Gnocchi med bacon, svamp och grädde
nästa
Vegetarisk lasagne med tryffelsmak

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.