Ingredienser
-
4 aubergin
-
4 msk olivolja
-
flingsalt
-
Förslag på tillbehör
-
2 dl hummus
-
1 dl tapende
-
1 dl tomatsås
-
4 inlagda kronärtskockshjärtan
-
1 dl oliver
-
4 halverade cocktailtomater
-
4 msk rostad lök
-
1 dl soltorkade tomater
-
färsk mynta
-
färsk oregano
Steg
1
Klar
|
Sätt ugnen på 200ºC. Dela auberginen på längden. Lägg auberginen med snittytan uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och ställ i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut auberginen och strö över flingsalt. |
2
Klar
|
Toppa auberginen med en eller flera av tillbehören ovan, eller utifrån egen fantasi. Strö över lite rostad lök och garnera med mynta eller basilika. Beroende på garnering kan man även gratinera dom ytterligare i ugnen, ex om man har ost eller mozzarella på. |