Ingredienser
-
600 g vetemjöl
-
3 tsk salt
-
25 g jästGår även bra med ett halvt pakte torrjäts
-
500 g vatten
-
3 msk olivolja
Steg
1
Klar
10 min
|
Dag 1Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör runt tills jästen lösts upp i vattnet. Använder du torrjäst blandar du ner jästen i mjölet istället. Blanda ner mjölet tillsammans med olja och salt i vätskan. Vill du ha andra smaksättningar tillsätter du även det här. Degen ska bli ganska lös och kladdig. Sikta över lite mjöl och lägg på ett lock eller täck med plastfolie och ställ svalt över natten (ca 10-12h), ex. i kylskåpet. |
2
Klar
|
Dag 2 |
3
Klar
40 minuter
|
När ugnen uppnått temperaturen, ta ut den heta grytan ur ugnen och stjälp ner degen i grytan. Toppa ev. degen med flingsalt eller frön. Sätt på locket och ställ tillbaka i ugnen. Grädda i ca 20 minuter, ta sedan av locket och grädda ytterligare 20-30 minuter tills brödet fått en vacker färg. Innertemperaturen ska ligga runt 97 ℃ när den är klar. |