Ingredienser
-
2 dl vetemjöl
-
2 dl durumvete
-
2 ägg
-
1 msk olivolja
-
2 msk varmt vatten
-
1 dl riven parmesanost
-
150 g kesella
-
250 g spenat
-
salt & peppar
-
riven muskotnöt
-
Svampsås
-
250 g skogschampinjoner
-
1 lök(ar)
-
1 vitlöksklyftor
-
0.5 msk olivolja
-
0,5 tsk torkad timjan
-
1 tsk majsena
-
0.5 dl grönsaksbuljong
-
0.5 dl grädde
Steg
1
Klar
|
Lägg mjölet i en hög på ett bakbord eller på en bakduk, gör en stor grop i mitten. Häll ner ägg, olivolja, 1 tsk sat och vattnet i mitten. Ta en gaffel och rör runt och tillsätt bitvis mjölet från kanterna. Fortsätt tills det inte rinner. Knåda sedan ihop degen med händerna i 6-7 minuter. Packa in degen i plastfolie och låt vila i kylen. |
2
Klar
|
Låt kesellan rinna av i en sil. Ansa spenaten och blanchera den i ca 2 minuter. Spola av under kallt vatten. Krama ur spenaten väl och hacka den. Rör ihop kesella, parmesan och spenaten. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt. |
3
Klar
|
Kavla ut pastadegen till en tunn rektangel, ca 25x60 cm. Bred på fyllningen på över ytan på pastan, men lämna en 2 cm kant runtom. Rulla ihop pastan från kortsidan och tryck ihop kanterna. |
4
Klar
|
SvampsåsAnsa svampen och dela dom i fjärdedelar. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna. Fräs lök och vitlök tills den börjar mjukna, akta så det inte blir bränt. Häll ner svampen och fräs på ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, peppar och timjan. Pudra över majsena. Rör ner buljongen och grädden och låt sjuda 5 minuter. Rör om då och då. |
5
Klar
|
Koka upp rikligt med vatten en en stor kastrull (den ska rymma hela pastarullen). Lägg ner pastarullen och låt den sjuda ca 5 minuter. Ta upp pastarullen och låt den rinna av. Skär den i lagom stora skivor och servera med svampsåsen. |