Spenatfylld pastarulle

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
2 dl vetemjöl
2 dl durumvete
2 ägg
1 msk olivolja
2 msk varmt vatten
1 dl riven parmesanost
150 g kesella
250 g spenat
salt & peppar
riven muskotnöt
Svampsås
250 g skogschampinjoner
1 lök(ar)
1 vitlöksklyftor
0.5 msk olivolja
0,5 tsk torkad timjan
1 tsk majsena
0.5 dl grönsaksbuljong
0.5 dl grädde

Spenatfylld pastarulle

Egenskaper:
  • Vegetariskt
  • 45 min
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

  • Svampsås

Steg

1
Klar

Lägg mjölet i en hög på ett bakbord eller på en bakduk, gör en stor grop i mitten. Häll ner ägg, olivolja, 1 tsk sat och vattnet i mitten. Ta en gaffel och rör runt och tillsätt bitvis mjölet från kanterna. Fortsätt tills det inte rinner. Knåda sedan ihop degen med händerna i 6-7 minuter. Packa in degen i plastfolie och låt vila i kylen.

2
Klar

Låt kesellan rinna av i en sil. Ansa spenaten och blanchera den i ca 2 minuter. Spola av under kallt vatten. Krama ur spenaten väl och hacka den. Rör ihop kesella, parmesan och spenaten. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.

3
Klar

Kavla ut pastadegen till en tunn rektangel, ca 25x60 cm. Bred på fyllningen på över ytan på pastan, men lämna en 2 cm kant runtom. Rulla ihop pastan från kortsidan och tryck ihop kanterna.

4
Klar

Svampsås

Ansa svampen och dela dom i fjärdedelar. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna. Fräs lök och vitlök tills den börjar mjukna, akta så det inte blir bränt. Häll ner svampen och fräs på ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, peppar och timjan. Pudra över majsena. Rör ner buljongen och grädden och låt sjuda 5 minuter. Rör om då och då.

5
Klar

Koka upp rikligt med vatten en en stor kastrull (den ska rymma hela pastarullen). Lägg ner pastarullen och låt den sjuda ca 5 minuter. Ta upp pastarullen och låt den rinna av. Skär den i lagom stora skivor och servera med svampsåsen.

föregående
Kalljäst bröd (basrecept)
nästa
Kuvertbröd
föregående
Kalljäst bröd (basrecept)
nästa
Kuvertbröd

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.