Tortellini med skogschampinjon och spenat

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
500 g fylld tortellini ex. ricotta och spenat
350 g skogschampinjoner
200 g babyspenat
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 nypa cayennepeppar
20 g smör
salt & peppar

Tortellini med skogschampinjon och spenat

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Kryddstarkt
  • Vegetariskt
  • 25 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Borsta av och dela skogschampinjonerna i fjärdedelar eller halvor beroende på storlek. Finhacka vitlöken.

2
Klar

Värm upp en panna med en tesked olivolja och fräs svampen ett par minuter. Lägg ner smöret och låt det smälta tillsammans med svampen och blanda sedan ner vitlöken. Låt allt fräsa under omrörning ytterligare några minuter.

3
Klar

Vänd ner spenaten och fräs ihop tills bladen blivit mjuka. Häll på grädde och koka upp. Låt sjuda ca 4-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa eller två med cayennepeppar.

4
Klar

Koka upp lätt saltat vatten. Koka tortellini tills de är klara, normalt ca 4-5 minuter. Servera tortellinin tillsammans med svamp- och spenatsåsen.

föregående
Caesarsallad

nästa
Ärtsoppa med fläsk
föregående
Caesarsallad

nästa
Ärtsoppa med fläsk

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.