Ärtsoppa med fläsk

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
500 g gula ärtor
300 g rimmad bog alt. fläsklägg
2 gula lök(ar)
1 morot
1.5 liter vatten
1 tsk timjan
1 tsk mejram
3 lagerblad
(grov) senap
4 korn svartpeppar
salt & peppar

Ärtsoppa med fläsk

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • 14 h
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar
12h

Förberedelse dagen innan

Skölj och blötlägg ärtorna ca 12 timmar innan tillagningen i rikligt med vatten. Skiva moroten och hacka en lök grovt.

2
Klar

Koka fläskbogen i häften av vattnet tillsammans med lök, morot, ett lagerblad och svartpepparkorn i ca 40-45 minuter. Sila vattnet och spara till dagen efter och tärna sedan upp köttet när det svalnat.

3
Klar
1.5h

Soppan

Häll de blötlagda ärtorna i en stor kastrull. Häll ner buljongvattnet från dagen innan plus resterande vatten (totalt ca 1,5 liter). Hacka löken grovt. Blanda ner lagerblad, timjan, mejram och lök i soppan. Kok upp soppan och låt småkoka 1-1,5h. Skumma av ärtskal från soppan lite då och då.

4
Klar

När soppan har kokat klart kan den späs ut med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

5
Klar

Lägg i fläsket och koka upp innan servering. Garnera gärna med lite timjankvistar och servera med senap.

föregående
Tortellini med skogschampinjon och spenat
nästa
Grundrecept pizzadeg
föregående
Tortellini med skogschampinjon och spenat
nästa
Grundrecept pizzadeg

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.