Ingredienser
-
400 g fiskfiléGår även bra med djupfryst filé
-
2 st morötter
-
1 st purjolök
-
50 g haricoverts
-
1 liter fiskbuljongAnvänd fiskfond eller 2 tärningar
-
2 msk vetemjöl
-
1 tsk örtsaltHar du inte örtsalt går vanligt salt också
-
2 tsk dill
-
1 tsk gurkmeja
-
smör
Steg
1
Klar
5-8 min
|
Tina upp fiskfiléerna eller skölj av de färska filéerna. Tärna fisken i lagom stora bitar. Koka upp buljongen och låt sjuda en stund. Skala morötterna och halvera. Skiva upp i mindre bitar. Skölj purjolöken och skiva upp. |
2
Klar
5 min
|
Fräs allt tillsammans under omrörning med lite smör i en gryta så de mjuknar något. Det ska inte ta färg. Strö över mjölet och späd långsamt med buljongen medan du rör om. Låt koka upp. Tillsätt örtsalt, dill och gurkmeja. |
3
Klar
2-3 min
|
Lägg i fisken i soppan och låt sjuda under lock några minuter - låt inte fisken koka sönder. Rör runt någon gång försiktigt så fisken inte går sönder. Smaka av och tillsätt ev. mer örtsalt om så behövs. Servera gärna med bröd. |