Kryddig svamp med pasta

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
500 g färsk fettuccine
750 g små skogschampinjoner
2 pkt bacon
4 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 krm cayennepeppar
2 st röd chili
olivolja
salt & peppar

Kryddig svamp med pasta

  • 30 min
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skiva bacon i mindre bitar. Skölj och dela svampen i halvor (eller fjärdedelar om dom är större). Kärna ur chilin och hacka fint. Koka upp vatten till pastan.

2
Klar

Fräs baconen i en stekpanna utan att det blir knaperstekt och ställ åt sidan.

3
Klar

Häll olivolja i en kastrull. Fräs svampen några minuter tills dom mjuknar. Press ner vitlöken i kastrullen och häll ner den finhackade chilin. Fräs ytterligare någon minut.

4
Klar

Häll ner svampröran i stekpannan och rör ihop. Salta och peppra. Slå över grädden och låt småputtra tills grädden blivit krämig. Rör runt då och då.

5
Klar

Koka färskpastan ett par minuter. Servera pastan med bacon- och svampröran.

föregående
Varm sallad med spenat och svamp
nästa
Gråsej i krämig gräddsås
föregående
Varm sallad med spenat och svamp
nästa
Gråsej i krämig gräddsås

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.