Mockarutor / Kärleksmums

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
250 g smör
2 dl mjölk
5 stora ägg
4 dl socker
1.5 msk vaniljsocker
1.5 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Glasyr
150 g smör
1.5 dl starkt kaffe ex. espresso
2 dl kakao
1.5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokosflingor

Mockarutor / Kärleksmums

  • 40 min
  • 1 portioner
  • Mellan
  • 175 °C

Ingredienser

  • Glasyr

Steg

1
Klar

Sockerkakan

Förvärm ugnen. Täck en ugnsplåt/form på ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.

2
Klar

Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner mjölken. Ställ åt sidan och låt svalna.

3
Klar

Vispa ihop ägg och strösocker kraftigt i en bunke så det blir vitt och pösigt. Blanda ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke.

4
Klar

Sikta sedan ner torrvarorna i äggblandningen och vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott. Tillsätt sedan mjölkblandningen och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.

5
Klar

Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känn gärna efter i mitten med en sticka så den inte är degig.

6
Klar

Glasyr

Smält smöret och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.

7
Klar

Bred ut glasyren jämnt över kakan när den är klar och garnera med kokosflingorna.

8
Klar

Låt den svalna tills glasyren stelnat lite. Skär sedan upp den i lagom stora bitar. Förvara i en lufttät burk i kylskåpet eller frys in bitarna.

föregående
Klassisk sockerkaka
Källa: Coop
nästa
Tomatsoppa med tortellini
föregående
Klassisk sockerkaka
Källa: Coop
nästa
Tomatsoppa med tortellini

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.