Ingredienser
-
120 g smör
-
1.5 dl farinsocker
-
2 ägg ägg
-
2 mogna bananer
-
2 dl vetemjöl
-
1 msk bakpulver
-
0.5 tsk salt
-
Topping
-
0.5 dl kokosflingor
-
150 g naturell cream cheese
-
0.75 dl socker
-
1 tsk vaniljsocker
Steg
1
Klar
|
Sätt ugnen på 180°C. Smörj en rund form (förslagsvis en med avtagbar kant) som är ca 26 cm i diameter. |
2
Klar
|
Vispa de rumsvarma smöret och farinsockret med en elvisp tills de blir poröst. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och blanda ner väl i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Låt sedan kakan svalna. |
3
Klar
|
Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna tills den får färg. Vispa ihop cream cheese, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Fördela blandningen på den kalla kakan och strö över kokosen. |