Ingredienser
-
150 g smör
-
2 dl socker
-
3 st ägg
-
3 dl vetemjöl
-
1 tsk bakpulver
-
0.5 dl mjölk
-
ströbröd
-
Topping
-
3 st äpple
-
2 msk socker
-
2 tsk kanel
-
1 tsk vaniljsocker
-
pärlsocker
Steg
1
Klar
|
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör (helst rumsvarmt) och socker till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med mjölken. |
2
Klar
|
Smöra en form som är ca 24 cm i diameter. Täck sidorna med ströbröd. Bre ut smeten i formen. Skala äpplena, kärna ur dom och skär i klyftor. Blanda äppelklyftorna i socker, kanel och vaniljsocker. |
3
Klar
|
Dekorera smeten i ett vackert mönster med med äpplena. Strö över pärlsocker och grädda i ugnen i ca 40 minuter. Servera gärna ljummen. |