Äppelsockerkaka

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
150 g smör
2 dl socker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk
ströbröd
Topping
3 st äpple
2 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
pärlsocker

Äppelsockerkaka

Gott till kaffet

  • 60
  • 8 portioner
  • Mellan
  • 175

Ingredienser

  • Topping

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör (helst rumsvarmt) och socker till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med mjölken.

2
Klar

Smöra en form som är ca 24 cm i diameter. Täck sidorna med ströbröd. Bre ut smeten i formen. Skala äpplena, kärna ur dom och skär i klyftor. Blanda äppelklyftorna i socker, kanel och vaniljsocker.

3
Klar

Dekorera smeten i ett vackert mönster med med äpplena. Strö över pärlsocker och grädda i ugnen i ca 40 minuter. Servera gärna ljummen.

föregående
Ugnsstekt sidfläsk med stekt svamp och potatismos
nästa
Skomakarlåda
föregående
Ugnsstekt sidfläsk med stekt svamp och potatismos
nästa
Skomakarlåda

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.