Ingefärssnittar

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
100 g smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära

Ingefärssnittar

Ger ca 18-22 st snittar

  • 30 min
  • 2 portioner
  • Lätt
  • 175 °C

Ingredienser

Steg

1
Klar

Vispa ihop rumsvarmt smör tillsammans med sockret. Blanda de torra ingredienserna.

2
Klar

Blanda ner de torra ingredienserna tillsammans med smöret och arbeta ihop till en fast deg.

3
Klar

Dela degen i två delar och rulla ut till avlånga rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till något för att platta ut dom lite. Grädda i ugnen ca 10-12 minuter.

4
Klar

Låt kakorna svalna något och skär sedan upp dom diagonalt. Låt snittarna svalna helt.

föregående
Udonnudlar
nästa
Falukorvsgratäng med sting
föregående
Udonnudlar
nästa
Falukorvsgratäng med sting

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.