Falukorvsgratäng med sting

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
600 g falukorv
2 stora tomater
3 dl riven ost gärna lagrad
2 dl ris
Sås
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl bostongurka
2 tsk dijonsenap
4 msk chilisås
1 msk majsena
2 tsk sambal oelek
salt & peppar

Falukorvsgratäng med sting

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Kryddstarkt
  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt
  • 225°C

Ingredienser

  • Sås

Steg

1
Klar

Skriva falukorven i lagom tjocka skivor. Skiva tomaterna tunt. Varva falukorv och tomater i en ugnssäker form.

2
Klar

Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en bunke och vispa ihop. Smaksätt med salt och peppar. Styrkan kan justeras enligt smak genom mer eller mindre chilisås och sambal oelek.

3
Klar

Häll såsen över falukorven och toppa med riven ost. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Koka riset under tiden.

föregående
Ingefärssnittar
nästa
Orgasm (drink)
föregående
Ingefärssnittar
nästa
Orgasm (drink)

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.