Ingredienser
-
600 g hel fläskkotletter
-
2 st paprikaTa gärna två olika färger
-
2 st morot
-
250 g nudlar
-
sesamfrön
-
Sötsur sås
-
50 ml soja
-
4 st vitlöksklyftor
-
50 g ketchup
-
120 g ananasAnvänd färsk eller fryst ananas, inte den på burk.
-
2 msk socker
-
4 msk vatten
-
2 st lime
-
2 msk sesamfrön
Steg
1
Klar
|
Skala och finhacka vitlök. Riv limezest från båda limen och dela limen i klyftor. Kärna ut paprikorna och strimla i tunna skivor. Dela morötterna i halvor och skiva upp halvorna i 4-5 mm tjocka bitar. Skiva upp köttet i ca 1 cm tjocka strimlor. |
2
Klar
|
Sötsur såsDela ev. ananasen i mindre bitar (ca 1x1 cm). Blanda ihop alla ingredienser till den sötsura såsen i en skål och ställ åt sidan. |
3
Klar
|
Koka upp vatten med lite salt och koka nudlarna ca 7-8 minuter (eller enligt paketet) tills den är al dente. |
4
Klar
|
Hetta upp olja i en wokpanna. Lägg ner det strimlade köttet och fräs på ett par minuter på hög värme. Tillsätt paprika och morötter och woka ytterligare 4-5 minuter. Tillsätt den sötsura såsen och stek allt under omrörning ett par minuter tills såsen tjocknat och köttet blir lite klibbigt. Har du inte någon wokpanna går det även bra med stekpanna. Stek då grönsakerna först 3-4 minuter och ställ åt sidan. Stek sedan köttet ett par tre minuter, tillsätt sedan grönsakerna. Avsluta med den sötsura såsen på samma sätt som ovan. |
5
Klar
|
Fördela nudlarna i tallrikar och lägg på wokblandningen. Toppa med sesamfrön och servera med en klyfta lime. |