Ingredienser
-
250 g risvermicelliandra varianter av nudlar går lika bra
-
2 msk sesamolja
-
6 salladslökar
-
180 g skogschampinjoner
-
0.5 gurka
-
Dressing
-
4 msk sesamolja
-
2 msk thailändsk fisksås
-
2 limeendast juicen
-
1 tsk socker
-
2 tsk stark chilisås
-
2 msk färsk hackad koriander
Tips
För en mer robust konsistens kan man använda tjocka thailändska nudlar. Chilisåsen kan även ersättas med sambal oelek. Tänk på att sambal oelek är lite starkare.
Steg
1
Klar
|
Blötlägg nudlarna i en skål med varmt vatten, eller enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och lägg i en stor skål. Höll över sesamolja och blanda tills nudlarna är täckta av oljan. Skiva salladslök och svamp. Skär gurkan i korta smala stavar. Lägg ner allt i skålen med nudlarna. |
2
Klar
|
Häll sesamolja, fisksås, pressad lime, socker och chilisås i en liten skål och vispa ihop allt. Rör ner hackad koriander. |
3
Klar
|
Häll dressingen över salladen och blanda ihop. Servera omedelbart. |