Ingredienser
-
4 st minigurkor
-
1 st röd lök(ar)
-
1 st röd paprika
-
0.5 dl risvinäger
-
1 tsk honung
-
1 msk sesamfrön
-
0.5 tsk sesamolja
-
0.5 tsk chiliflakes
-
1 nypa flingsalt
Steg
1
Klar
|
Skiva gurkorna och rödlöken mycket tunt. Tärna paprikan i små tärningar. Lägg allt i en stor skål och strö över sesamfröna. |
2
Klar
|
Blanda ihop risvinäger, honung, sesamolja, chiliflakes och smula ner flingsalt i en mindre skål. Häll dressingen över salladen, blanda ihop allt. |
3
Klar
|
Servera direkt eller ställ salladen i kylskåp ett tag innan så smakerna sätter sig mer. |
2 kommentarer Göm kommentarer
En färdig sallad bör ätas samma dag, gurkorna kan bli lite tråkiga om de står för länge. Men ett par timmar i kylskåpet ska inte vara några problem, då sätter sig smakerna lite mer också.
Hej hvor længe kan agurkerne holde sig. Mvh Annette Riis