Asiatisk gurksallad

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
4 st minigurkor
1 st röd lök(ar)
1 st röd paprika
0.5 dl risvinäger
1 tsk honung
1 msk sesamfrön
0.5 tsk sesamolja
0.5 tsk chiliflakes
1 nypa flingsalt

Asiatisk gurksallad

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
Kök:
  • 8-10 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skiva gurkorna och rödlöken mycket tunt. Tärna paprikan i små tärningar. Lägg allt i en stor skål och strö över sesamfröna.

2
Klar

Blanda ihop risvinäger, honung, sesamolja, chiliflakes och smula ner flingsalt i en mindre skål. Häll dressingen över salladen, blanda ihop allt.

3
Klar

Servera direkt eller ställ salladen i kylskåp ett tag innan så smakerna sätter sig mer.

föregående
Starksur nudel- och svampsallad
nästa
Avokadosallad med limedressing
föregående
Starksur nudel- och svampsallad
nästa
Avokadosallad med limedressing

2 kommentarer Göm kommentarer

En färdig sallad bör ätas samma dag, gurkorna kan bli lite tråkiga om de står för länge. Men ett par timmar i kylskåpet ska inte vara några problem, då sätter sig smakerna lite mer också.

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.