Asiatisk gurksallad

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
4 st minigurkor
1 st röd lök(ar)
1 st röd paprika
0.5 dl risvinäger
1 tsk honung
1 msk sesamfrön
0.5 tsk sesamolja
0.5 tsk chiliflakes
1 nypa flingsalt

Asiatisk gurksallad

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
Kök:
  • 8-10 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skiva gurkorna och rödlöken mycket tunt. Tärna paprikan i små tärningar. Lägg allt i en stor skål och strö över sesamfröna.

2
Klar

Blanda ihop risvinäger, honung, sesamolja, chiliflakes och smula ner flingsalt i en mindre skål. Häll dressingen över salladen, blanda ihop allt.

3
Klar

Servera direkt eller ställ salladen i kylskåp ett tag innan så smakerna sätter sig mer.

föregående
Starksur nudel- och svampsallad
nästa
Avokadosallad med limedressing
föregående
Starksur nudel- och svampsallad
nästa
Avokadosallad med limedressing

2 kommentarer Göm kommentarer

En färdig sallad bör ätas samma dag, gurkorna kan bli lite tråkiga om de står för länge. Men ett par timmar i kylskåpet ska inte vara några problem, då sätter sig smakerna lite mer också.

Lämna ett svar till Kockisen Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.