Inlagd västeråsgurka

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1 kg västeråsgurka
5 st dillkronor
1 dl pepparrot
3 msk spenapsfrön
2 msk hel vitpeppar
5 dl vatten
2 dl (12%) ättika för 24% ättika, ta hälften
2 msk salt
500 g socker

Inlagd västeråsgurka

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 20 min
  • 1 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Koka upp vatten, ättika, salt och socker till inläggningslagen och låt småkoka i ca 10 minuter.

2
Klar

Tvätta av gurkorna i kallt vatten och skär dom i tunna skivor. Lägg gurkorna i en ren burk (eller fler mindre burkar) som varvas med dillkronor, pepparrot, senapsfrön och vitpeppar.

3
Klar

Slå den kokande lagen över gurkorna och låt svalna. Sätt på locket och låt stå svalt.

föregående
Göra egen pasta
nästa
Pasta med lax och spenat
föregående
Göra egen pasta
nästa
Pasta med lax och spenat

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.