Ingredienser
-
60 g blandad sallad
-
60 g färsk ruccola
-
4 salladslökar
-
4 tomater
-
1.5 dl hackade rostade valnötter
-
2 avokado
-
1 msk pressad citron
-
Limedressing
-
1 msk pressad lime
-
1 tsk dijonsenap
-
1 msk gräddfil
-
1 msk hackad koriander
-
3 msk olivolja
-
1 krm socker
-
salt & peppar
Tips
Låt inte salladen stå för länge efter att dressingen hällts över. Salladen blir salladsbladen blöta och tunga.
Steg
1
Klar
|
Skölj av salladsbladen och rucolan och låt rinna av. Strimla alla salladsbladen och lägg i botten på en stor salladsskål. Tärna salladslöken och skiva tomaterna. Lägg salladslöken, tomaterna och valnötterna i skålen. |
2
Klar
|
Halvera, kärna ur och skala avokadon och skär den i tunna skivor eller små bitar. Pensla med pressad citron så dom inte missfärgas och lägg sedan i salladsskålen. Blanda försiktigt. |
3
Klar
|
Häll ingredienserna till dressingen i en burk med lock och skaka burken ordentligt tills dressingen är blandad. Ringla över dressingen över salladen och servera direkt. |