Ingredienser
-
8 st potatis(ar)
-
4 st benfria fläskkotletter
-
3 dl grädde
-
2 dl crème fraiche
-
2 dl sambal oelek
-
0.5 dl soja
-
1 msk sambal oelek
-
1 tsk agavesirapalt. vanligt socker
-
salt & peppar
Tips
Har du inte sambal olelek hemma så testa gärna med en het tomatsalsa istället, gärna en chunky variant så man får lite goda bitar i såsen också.
Steg
1
Klar
|
Rör ihop créme fraiche, grädde, soja, sambal oelek och agavesirap (alt. socker). Vill man ha det lite starkare kan man ta i mer sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. |
2
Klar
|
Lägg kotletterna i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Häll ner såsen i formen och grädda i ugnen ca 1 h. |
3
Klar
|
Koka potatisen när det återstår 20-25 min (beroende på vilken sort). Servera kotletterna med potatisen och en god sallad. |