Ingredienser
-
2 dl mjölk
-
2 dl mjöl
-
2 st ägg
-
1 msk socker
-
0.5 tsk salt
-
2 tsk bakpulver
-
smör
Steg
1
Klar
|
Kläck ner äggen i en bunke. Häll ner socker/honung, mjölk och salt och vispa ihop. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i äggblandningen. Vispa tills smeten är klumpfri. |
2
Klar
|
Värm en liten stekpanna (ca 15-18 cm i diameter) och klicka ner lite smör. Häll ner ca ½ dl smet i pannan och stek tills den får fin färg. Vänd och stek andra sidan. Håll gärna den färdiga pannkakan varm på en tallrik i ugnen på 70 grader. Grädda resten av smeten på samma sätt. |
3
Klar
|
Servera med stekt bacon, lönnsirap och/eller någon god sylt. |