Öppen köttfärspaj med ricotta

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
250 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
25 g gräslök
1 st purjolök
250 g ricottaost
1 rulle smördeg ca 250-300 g
smör
salt & peppar

Öppen köttfärspaj med ricotta

  • 40 min
  • 4 portioner
  • Lätt
  • 200 ℃

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skölj ev. purjolöken i kallt vatten och strimla den fint. Stek köttfärsen i en stekpanna med en klick smör drygt en minut. Häll ner purjolöken tillsammans med köttfärsen och stek allt 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar.

2
Klar

Hacka gräslöken, spara en del som garnering. Pressa ner vitlöken i ricottan och blanda ihop med gräslöken. Smaka av med salt och peppar.

3
Klar

Rulla ut smördegen och bre ut ricottablandningen. Lämna ca 1 cm i kanterna. Sprid ut köttfärsblandningen över ricottan. Undvik att få med stekskyn. Vik upp kanterna en bit och grädda i ugnen ca 25 minuter tills degen blivit krispig och gyllenbrun.

4
Klar

Garnera pajen med lite gräslök och servera direkt, gärna tillsammans med en grönsallad eller rotfruktssallad.

föregående
Chili con carne
nästa
Läskande iste
föregående
Chili con carne
nästa
Läskande iste

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.