Ingredienser
-
250 g köttfärs
-
2 vitlöksklyftor
-
25 g gräslök
-
1 st purjolök
-
250 g ricottaost
-
1 rulle smördegca 250-300 g
-
smör
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Skölj ev. purjolöken i kallt vatten och strimla den fint. Stek köttfärsen i en stekpanna med en klick smör drygt en minut. Häll ner purjolöken tillsammans med köttfärsen och stek allt 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar. |
2
Klar
|
Hacka gräslöken, spara en del som garnering. Pressa ner vitlöken i ricottan och blanda ihop med gräslöken. Smaka av med salt och peppar. |
3
Klar
|
Rulla ut smördegen och bre ut ricottablandningen. Lämna ca 1 cm i kanterna. Sprid ut köttfärsblandningen över ricottan. Undvik att få med stekskyn. Vik upp kanterna en bit och grädda i ugnen ca 25 minuter tills degen blivit krispig och gyllenbrun. |
4
Klar
|
Garnera pajen med lite gräslök och servera direkt, gärna tillsammans med en grönsallad eller rotfruktssallad. |