Ingredienser
-
12 st stora champinjoner
-
50 g smör
-
0.5 dl riven parmesanost
-
2 msk ströbröd
-
1 krm torkad oregano
-
2 msk finhackad färsk persilja
-
2 msk tort vitt vinalt. äppeljuice
Steg
1
Klar
|
Sätt ugnen på 200℃. Rengör champinjonerna med en borste eller hushållspapper och skär ev. bort den nedre delen av foten på champinjonerna. Bryt av foten från hatten och hacka fötterna fint. |
2
Klar
|
Smält ca en tredjedel av smöret i en stekpanna och fräs de hackade champinjonerna i ca 5 minuter, tills svampen börjar mjukna. Rör om under tiden så det inte bränns. Ta bort stekpannan från värmen och blanda ner parmesanost, ströbröd, oregano, persilja och vinet. |
3
Klar
|
Smält resten av smöret. Fyll champinjonerna med parmesanblandningen. Doppa champinjonerna i smöret och ställ dom tätt i en ugnsfast form. Baka champinjonerna i ugnen ca 15-20 minuter tills de är genomvarma. |