Fyllda champinjoner

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
12 st stora champinjoner
50 g smör
0.5 dl riven parmesanost
2 msk ströbröd
1 krm torkad oregano
2 msk finhackad färsk persilja
2 msk tort vitt vin alt. äppeljuice

Fyllda champinjoner

Egenskaper:
  • Vegetariskt
  • 4 portioner
  • Lätt
  • 200 ℃

Ingredienser

Steg

1
Klar

Sätt ugnen på 200℃. Rengör champinjonerna med en borste eller hushållspapper och skär ev. bort den nedre delen av foten på champinjonerna. Bryt av foten från hatten och hacka fötterna fint.

2
Klar

Smält ca en tredjedel av smöret i en stekpanna och fräs de hackade champinjonerna i ca 5 minuter, tills svampen börjar mjukna. Rör om under tiden så det inte bränns. Ta bort stekpannan från värmen och blanda ner parmesanost, ströbröd, oregano, persilja och vinet.

3
Klar

Smält resten av smöret. Fyll champinjonerna med parmesanblandningen. Doppa champinjonerna i smöret och ställ dom tätt i en ugnsfast form. Baka champinjonerna i ugnen ca 15-20 minuter tills de är genomvarma.

föregående
Mammas baconbröd
nästa
Lyxiga laxrullar
föregående
Mammas baconbröd
nästa
Lyxiga laxrullar

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.