Ingredienser
-
125 g smör
-
4 st ägg
-
2.5 dl mjölk
-
2.5 dl grädde
-
5 dl vetemjöl
-
2 tsk bakpulver
-
2 röda lök(ar)
-
200 g romex. löjrom
-
3 dl crème fraichealt. gräddfil
-
dill
Steg
1
Klar
|
Smält smöret och låt det svalna något. Separera äggvitan från äggulan. |
2
Klar
|
Vispa äggulorna, grädde och mjölk. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vispa ihop det med äggsmeten. Rör ner det smälta smöret. |
3
Klar
|
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det försiktigt i smeten innan våfflorna ska gräddas. Smörj gärna järnet med lite smör innan våfflorna gräddas. |
4
Klar
|
Skala och finhacka, alt. skiva, rödlöken. Grädda våfflorna och lägg på en klick crème fraiche, rom och lök. Toppa med lite dill. |