Skomakarlåda

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
4 bitar ryggbiff
600 g potatis(ar)
1.5 dl grädde
50 g smör
200 g stekfläsk
3 st lök(ar)
120 g skogschampinjoner
1 msk olivolja
salt & peppar
Gräddsås
2.5 dl grädde
1 dl vatten
2 msk soja
2 msk konc. svartvinbärssaft
majsenaredning
salt & peppar

Skomakarlåda

  • 40 min
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

  • Gräddsås

Steg

1
Klar

Tärna stekfläsket. Hacka löken grovt. Tvätta och skiva svampen. Fräs stekfläsket tills det blir knaprig och ställ åt sidan. Hetta upp olivoljan i en panna och fräs löken på låg till medelhög värme ca 10-12 minuter. Löken ska inte brännas, bara svettas. Tillsätt sedan svampen och fräs tills svampen mjuknar. Blanda med stekfläsket och håll varmt.

2
Klar

Skala potatisen och skär i mindre, jämnstora bitar. Koka potatisen i lätt saltat vatten tills den blir mjuk (ca 18-20 minuter). Lägg det rumsvarma smöret i en bunke. Pressa ner den kokta potatisen över smöret och blanda ihop med smöret. Blanda ner uppvärmd grädde tills önskad konsistens uppnås. Smaksätt med peppar eller socker.

3
Klar

Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Stek köttet ca 2-3 minuter per sida (beroende på tjocklek och hur man vill ha köttet, se "Steka oxfilé" för mer info). Salta och peppra.

4
Klar

Häll ner vatten och grädde i stekpannan där du precis stekt köttet. Vispa ihop och tillsätt soja och svartvinbärssaft. Salta och peppra efter smak. Låt sjuda ett par minuter. Red med majsena så såsen tjocknar något.

5
Klar

Fördela potatismoset på tallrikarna. Lägg köttbiten uppe på moset och toppa med fläskmixet. Dekorera gärna med något grönt och servera med såsen.

föregående
Äppelsockerkaka
nästa
Banankaka
föregående
Äppelsockerkaka
nästa
Banankaka

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.