Ingredienser
-
400 g köttfärs
-
2 röda chili
-
2 gula lök(ar)
-
2 vitlöksklyftor
-
1 burk vita bönorca 400 g
-
1 burk krossade tomaterca 400 g
-
1 dl vatten
-
0.5 dl ketchup
-
50 g tomatpuré
-
0.5 dl svartvinbärssaft
-
2 msk soja
-
1 tsk oregano
-
2 tsk spiskummin
-
salt & peppar
-
smör
-
Ev. tillbehör
-
crème fraiche
-
ris
-
vitt bröd
-
tortilla chips
Steg
1
Klar
|
Bryn köttfärsen i en gryta med lite smör. Finhacka lök, vitlök och chilifrukt och blanda ner i färsen. Låt fräsa en par minuter. |
2
Klar
|
Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till. Blanda sedan ner krossade tomater, vatten, soja, ketchup, saften och kryddorna. Smaka av med salt och peppar. Vrid ner värmen och låt puttra 20-30 minuter. Rör om då och då. |
3
Klar
|
Blanda ner vita bönor i grytan med chilin och låt allt puttra ytterligare 5-8 minuter så bönorna blir varma. Servera chilin med ett eller flera av tillbehören. |