Fläskkotlett med svampsås

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
8 st fläskkotletter
400 g skogschampinjoner
2 st vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl hackad persilja
olivolja
smör
salt & peppar

Fläskkotlett med svampsås

  • 30 min
  • 4 portioner
  • Mellan
  • 100 grader

Ingredienser

Tips

Dela

Blanda gärna ner skyn som samlats upp i ugnsformen från fläskkotletterna i såsen för att ge den lite extra smak.

Steg

1
Klar
5 min

Sätt ugnen på 100 grader. Tvätta av svampen och skiva. Hacka vitlöken fint.

2
Klar
25 min

Bryn fläskkotletterna hastigt i en stekpanna med en stor klick smör och olivolja, tills de har fått en fin färg. Fyll inte stekpannan helt, stek hellre i omgångar. Salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form. Stek klart kotletterna i ugnen i 20 minuter.

3
Klar
10 min

Stek svampen i en stekpanna med olivolja på hög värme i någon minut. Tillsätt vitlöken och fräs allt ytterligare en minut. Häll över grädden och låt koka ihop något. Salta och peppra efter smak. Blanda ner persiljan i såsen.

Servera fläskkotletterna med svampsåsen och kokt potatis.

föregående
Banankaka
nästa
Tortilla med falafel och bönsallad
föregående
Banankaka
nästa
Tortilla med falafel och bönsallad

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.