Ingredienser
-
8 st fläskkotletter
-
400 g skogschampinjoner
-
2 st vitlöksklyftor
-
2 dl grädde
-
1 dl hackad persilja
-
olivolja
-
smör
-
salt & peppar
Tips
Blanda gärna ner skyn som samlats upp i ugnsformen från fläskkotletterna i såsen för att ge den lite extra smak.
Steg
1
Klar
5 min
|
Sätt ugnen på 100 grader. Tvätta av svampen och skiva. Hacka vitlöken fint. |
2
Klar
25 min
|
Bryn fläskkotletterna hastigt i en stekpanna med en stor klick smör och olivolja, tills de har fått en fin färg. Fyll inte stekpannan helt, stek hellre i omgångar. Salta och peppra och lägg över i en ugnsfast form. Stek klart kotletterna i ugnen i 20 minuter. |
3
Klar
10 min
|
Stek svampen i en stekpanna med olivolja på hög värme i någon minut. Tillsätt vitlöken och fräs allt ytterligare en minut. Häll över grädden och låt koka ihop något. Salta och peppra efter smak. Blanda ner persiljan i såsen. Servera fläskkotletterna med svampsåsen och kokt potatis. |