Kycklingfilé med krämig dragonsås

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
4 st kycklingfilé Kan dubblas till 8 st om man är extra hungrig
5 dl grädde
200 g cocktailtomater
2 msk dragon Både färsk och torkad funkar fint
0.5 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk vit balsamvinäger
salt & peppar
Serveras med
potatis(ar)
potatismos

Kycklingfilé med krämig dragonsås

  • 50 min
  • 4 portioner
  • Lätt
  • 170°C

Ingredienser

  • Serveras med

Steg

1
Klar
10 min

Koka upp grädden i en kastrull. Akta så det inte kokar över (vilket det lätt gör). Vispa ner crème fraiche och majonnäs. Tillsätt dragon och balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda medan du förbereder resten.

2
Klar
5 min

Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Halvera cocktailtomaterna och fördela i formen. Häll över gräddsåsen och skeda ev. över lite sås på de delar som inte täcks.

3
Klar
25-30 min

Ställ in formen i ugnen och grädda tills kycklingen har en innertemperatur på 72 °C, ca 25-30 minuter.

Servera med kokt potatis eller potatismos.

föregående
Hemgjord tacokrydda
nästa
Flæskestegssandwich
föregående
Hemgjord tacokrydda
nästa
Flæskestegssandwich

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.