Ingredienser
-
4 st kycklingfiléKan dubblas till 8 st om man är extra hungrig
-
5 dl grädde
-
200 g cocktailtomater
-
2 msk dragonBåde färsk och torkad funkar fint
-
0.5 dl crème fraiche
-
1 msk majonnäs
-
1 msk vit balsamvinäger
-
salt & peppar
-
Serveras med
-
potatis(ar)
-
potatismos
Steg
1
Klar
10 min
|
Koka upp grädden i en kastrull. Akta så det inte kokar över (vilket det lätt gör). Vispa ner crème fraiche och majonnäs. Tillsätt dragon och balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda medan du förbereder resten. |
2
Klar
5 min
|
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Halvera cocktailtomaterna och fördela i formen. Häll över gräddsåsen och skeda ev. över lite sås på de delar som inte täcks. |
3
Klar
25-30 min
|
Ställ in formen i ugnen och grädda tills kycklingen har en innertemperatur på 72 °C, ca 25-30 minuter. Servera med kokt potatis eller potatismos. |