Lövbiff Cordon Bleu

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
8 stora lövbiff(ar)
200 g grana padano
1 st bananschalottenlök
8 skivor rökt skinka
1 kruka persilja
grov senap
smör
salt & peppar
Potatismos
900 g potatis(ar)
3 dl mjölk
2 msk smör
Panering
3 st ägg
3 dl mjöl
3 dl ströbröd
Till servering
250 g gröna ärtor
4 klyftor citron
1 pkt körsbärstomat(er)

Lövbiff Cordon Bleu

  • 40 min
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

  • Potatismos

  • Panering

  • Till servering

Steg

1
Klar

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är genomkokt, ca 15-20 minuter.

2
Klar

Lägg ut lövbiffen på en ren yta och krydda med salt och peppar. Bred på senapen på alla lövbiffar och lägg skinkan på ena halvan på varje lövbiff. Riv Grana Padano grovt och lägg på skinkan. Vik ihop lövbiffen och sy fast den med några tandpetare för att den ska bli lättare att hantera.

3
Klar

Vispa äggen och häll över på en tallrik. Lägg ströbröd och mjöl på varsin tallrik. Panera köttet genom att först vända den i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.

4
Klar

Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Stek köttet på medelhög värme ca 2-3 minuter på varje sida, tills den fått en vacker gyllenbrun färg.

5
Klar

Potatismoset

Värm upp mjölken. Finhacka bananschalottenlöken. Klicka ner smöret i en bunke och pressa ner den kokta potatisen. Blanda ner den varma mjölken i moset till önskad konsistens. Vänd ner bananschalottenlöken och persiljan i moset tillsammans med rivet citronskal. Smaka av med lite salt.

6
Klar

Servera lövbiffarna med potatismoset, nykokta ärtor, körsbärstomater och citronklyftorna.

föregående
Klassisk kålpudding
nästa
Fylld schnitzel med klyftpotatis
föregående
Klassisk kålpudding
nästa
Fylld schnitzel med klyftpotatis

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.