Ingredienser
-
8 potatis(ar)beroende på storlek
-
4 st stora bitar skinkschnitzel
-
4 skivor rökt skinka
-
4 skivor vällagrad ost
-
2 ägg
-
2 dl mjöl
-
2 dl ströbröd
-
0.5 dl färsk, finklipt timjan
-
250 g skogschampinjoner
-
1 tsk olivolja
-
smör
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Skrubba potatisen ren från ev. jord, utan att ta bort skalet. Dela potatisen i klyftor. Häll ner en matsked olivolja och timjan i en bunke och lägg i potatisen. Salta och peppra efter smak. Vänd runt potatisen så allt blir täkt av oljan och kryddorna. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter. Känn med en sticka om potatisen är klar. |
2
Klar
|
Skiva champinjonerna och lägg i en bunke med en tesked olivolja. Salta, vänd runt svampen och ställ åt sidan. |
3
Klar
|
Vispa ägg och häll ut på en tallrik. Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Banka ut skinkschnitzlarna med en en köttklubba. Lägg en skiva skinka och ett par skivor ost på ena sidan på varje köttbit. Vik ihop schnitzeln. Vänd varje schnitzel i mjölet, därefter i äggen och slutligen i ströbrödet. |
4
Klar
|
|
5
Klar
|
Hetta upp en stekpanna och fräs svampen tills dom mjuknar. Servera de fyllda schnitzlarna tillsammans med potatis, svamp, en citronklyfta, béarnaisesås och en god sallad. |