Fylld schnitzel med klyftpotatis

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
8 potatis(ar) beroende på storlek
4 st stora bitar skinkschnitzel
4 skivor rökt skinka
4 skivor vällagrad ost
2 ägg
2 dl mjöl
2 dl ströbröd
0.5 dl färsk, finklipt timjan
250 g skogschampinjoner
1 tsk olivolja
smör
salt & peppar

Fylld schnitzel med klyftpotatis

  • 4 portioner
  • Mellan
  • 180 ºC

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skrubba potatisen ren från ev. jord, utan att ta bort skalet. Dela potatisen i klyftor. Häll ner en matsked olivolja och timjan i en bunke och lägg i potatisen. Salta och peppra efter smak. Vänd runt potatisen så allt blir täkt av oljan och kryddorna. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter. Känn med en sticka om potatisen är klar.

2
Klar

Skiva champinjonerna och lägg i en bunke med en tesked olivolja. Salta, vänd runt svampen och ställ åt sidan.

3
Klar

Vispa ägg och häll ut på en tallrik. Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Banka ut skinkschnitzlarna med en en köttklubba. Lägg en skiva skinka och ett par skivor ost på ena sidan på varje köttbit. Vik ihop schnitzeln. Vänd varje schnitzel i mjölet, därefter i äggen och slutligen i ströbrödet.

4
Klar

Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Stek schnitzlarna på medelhög värme ca 5-6 minuter på varje sida, tills den får en vacker gyllenbrun färg.

5
Klar

Hetta upp en stekpanna och fräs svampen tills dom mjuknar. Servera de fyllda schnitzlarna tillsammans med potatis, svamp, en citronklyfta, béarnaisesås och en god sallad.

föregående
Lövbiff Cordon Bleu
nästa
Köttfärspirog på smördeg
föregående
Lövbiff Cordon Bleu
nästa
Köttfärspirog på smördeg

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.