Köttfärspirog på smördeg

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
300 g smördeg
300 g köttfärs
1 stor gul lök(ar)
1 morot
1 tsk timjan
1 vitlöksklyftor
1 msk japansk soja
1 ägg
1 msk olivolja
smör
salt & peppar

Köttfärspirog på smördeg

För att få lite smak av taco på pirogerna, tillsätt även lite spiskummin, chilikrydda och paprikakrydda till köttfärsen.

  • 50 min
  • 4 portioner
  • Mellan
  • 200 ºC

Ingredienser

Steg

1
Klar

Skala löken och moroten. Finhacka löken och vitlöken. Riv moroten grovt. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Fräs köttfärsen tills den får lite färg och tillsätt sedan lök, vitlök, morot, timjan och soja. Salta och peppra efter smak. Fräs ytterligare en stund och ställ åt sidan för att svalna.

2
Klar

Dela upp smördegen i 12 bitar och kavla ut till ca 15-20 cm stora kvadrater på ett mjölat underlag. Vispa ihop ägget och pensla ägget runt kanterna på smördegen. Fyll ena triangeln på smördegen med köttfärsen, innanför det penslade området. Vik över ena hörnan på smördegen över fyllningen och fäst ihop hörnorna lätt med en gaffel. Undvik att "punktera" knytet. Gör de övriga pirogerna på samma sätt.

3
Klar

Sätt på ugnen och ställ in pirogerna i den kalla ugnen . Grädda pirogerna i ca 25 minuter, tills dom får en vacker brun yta. Servera rykande varma tillsammans med en god sallad.

föregående
Fylld schnitzel med klyftpotatis
nästa
Snabb grovlimpa
föregående
Fylld schnitzel med klyftpotatis
nästa
Snabb grovlimpa

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.