Ingredienser
-
300 g smördeg
-
300 g köttfärs
-
1 stor gul lök(ar)
-
1 morot
-
1 tsk timjan
-
1 vitlöksklyftor
-
1 msk japansk soja
-
1 ägg
-
1 msk olivolja
-
smör
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Skala löken och moroten. Finhacka löken och vitlöken. Riv moroten grovt. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Fräs köttfärsen tills den får lite färg och tillsätt sedan lök, vitlök, morot, timjan och soja. Salta och peppra efter smak. Fräs ytterligare en stund och ställ åt sidan för att svalna. |
2
Klar
|
Dela upp smördegen i 12 bitar och kavla ut till ca 15-20 cm stora kvadrater på ett mjölat underlag. Vispa ihop ägget och pensla ägget runt kanterna på smördegen. Fyll ena triangeln på smördegen med köttfärsen, innanför det penslade området. Vik över ena hörnan på smördegen över fyllningen och fäst ihop hörnorna lätt med en gaffel. Undvik att "punktera" knytet. Gör de övriga pirogerna på samma sätt. |
3
Klar
|