Ingredienser
-
1 stor squash
-
500 g nötfärs
-
1 paprika
-
2 vitlöksklyftor
-
1 gul lök(ar)
-
1 ägg
-
2 dl köttbuljong
-
2 dl riven ost
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Dela squashen i två delar. Gröp ur innehållet i squashen (plocka bort ev. kärnor) och finhacka inkråmet. Lämna en dryg cm från skalet. Finhacka löken och paprikan. Lägg inkråmet, löken och paprikan tillsammans med köttfärsen i en bunke och pressa ner vitlök. Kläck ner ett ägg, salta och peppra efter smak, och blanda ihop allt väl med händerna. |
2
Klar
|
Fördela köttfärsblandningen i squashen och toppa med riven ost. Lägg squashen i en ugnssäker form och häll över den varma buljongen (så det täcker botten på formen). Toppa med riven ost och tillaga i ugnen på 220 ℃ i ca 25-30 minuter. Servera med ris eller kokt potatis och en god sallad. |