Ingredienser
-
8 stora lövbiff(ar)
-
200 g grana padano
-
1 st bananschalottenlök
-
8 skivor rökt skinka
-
1 kruka persilja
-
grov senap
-
smör
-
salt & peppar
-
Potatismos
-
900 g potatis(ar)
-
3 dl mjölk
-
2 msk smör
-
Panering
-
3 st ägg
-
3 dl mjöl
-
3 dl ströbröd
-
Till servering
-
250 g gröna ärtor
-
4 klyftor citron
-
1 pkt körsbärstomat(er)
Steg
1
Klar
|
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är genomkokt, ca 15-20 minuter. |
2
Klar
|
Lägg ut lövbiffen på en ren yta och krydda med salt och peppar. Bred på senapen på alla lövbiffar och lägg skinkan på ena halvan på varje lövbiff. Riv Grana Padano grovt och lägg på skinkan. Vik ihop lövbiffen och sy fast den med några tandpetare för att den ska bli lättare att hantera. |
3
Klar
|
Vispa äggen och häll över på en tallrik. Lägg ströbröd och mjöl på varsin tallrik. Panera köttet genom att först vända den i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. |
4
Klar
|
Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Stek köttet på medelhög värme ca 2-3 minuter på varje sida, tills den fått en vacker gyllenbrun färg. |
5
Klar
|
PotatismosetVärm upp mjölken. Finhacka bananschalottenlöken. Klicka ner smöret i en bunke och pressa ner den kokta potatisen. Blanda ner den varma mjölken i moset till önskad konsistens. Vänd ner bananschalottenlöken och persiljan i moset tillsammans med rivet citronskal. Smaka av med lite salt. |
6
Klar
|
Servera lövbiffarna med potatismoset, nykokta ärtor, körsbärstomater och citronklyftorna. |