Lättlagad och härlig fiskrätt som här serveras med rostad potatis och zucchini.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 4 filéer gråsej
  • 1 kg potatis(ar)
  • 1 st zucchini
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlök
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 st tomater
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • olivolja

Tillagning

Tärna potatisen i ca 1 cm stora bitar. Tärna zucchinin i 2 cm stora bitar. Lägg potatisen och zucchinin i en bunke och ringla över ca 1 msk olivolja. Salta efter smak och blanda runt allt. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter.

Finhacka vitlök, schalottenlök och persiljan. Hacka upp tomaten i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och schalottenlök någon minut. Häll ner tomaten och fräs ytterligare ett par minuter tills löken mjuknat något.

Häll ner matlagningsgrädde och mjölk i stekpannan tillsammans med persiljan. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ner gråsejen i stenpannan och låt sjuda på låg värme 4-5 minuter. Vänd sedan fisken och låt sjuda ytterligare 4-5 minuter.

Fördela såsen i djupa tallrikar och de rostade grönsakerna på detta. Toppa med fisken och ev. några hela persiljeblad för dekoration.