Caesarsallad


Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
2 krukor romansallad

50 g parmesanost
3 st kycklingfilé
1 pkt bacon
svartpeppar
Dressing
1 dl majonnäs
1 st citron
2 st sardellfilé alt. 3-4 ansjovisfiléer

1 st vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
0.5 tsk worcestershiresås
Brödkrutonger
4 skivor ljust bröd gärna surdegsbröd
1 msk smör
3 msk finhackad persilja

Caesarsallad


  • 35 min
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

  • Dressing

  • Brödkrutonger

Tips

Dela

Allt kan med fördel göras på förhand och serveras som en kall sallad till lunch eller som en lättare förrätt.

Steg

1
Klar

Dressing

Dela citronen och pressa ut ca 3 msk citronsaft från ena halvan. Press vitlöken i en bunke. Häll ner majonnäs, citron, sardeller, senap och worcestershiresås i bunken och mixa slät sås med en stavmixer.

2
Klar

Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dom gyllenbruna i en stekpanna tills temperaturen är ca 70 grader. Alternativt stek kycklingen snabbt på hög värme i en panna för att få en fin yta på filéerna och avsluta ugnen på 220 grader tills dom är klara. Skär filéerna i bitar eller strimlor straxt innan servering.

3
Klar

Dela baconen i tre lika långa delar. Knaperstek baconen i en stekpanna och lägg på hushållspapper.

4
Klar

Brödkrutonger

Tärna eller riv brödbitarna i lagom stora bitar. Smält smöret i en panna och stek brödet så det blir frasigt. Avsluta med att vända ner finhackad persilja.

5
Klar

Skär upp romansalladen i ganska stora bitar och lägg upp på tallrikar. Toppa salladen med kycklingbitar, krutonger och ringla över dressing. Strö över hyvlad eller riven parmesanost och krydda med en nypa svartpeppar.

6
Klar

Dela den andra citronhalvan i fyra delar. Servera salladen med citronklyftorna och en bit surdegsbröd.

föregående
Sega maränger
nästa
Tortellini med skogschampinjon och spenat
föregående
Sega maränger
nästa
Tortellini med skogschampinjon och spenat

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.