Ingredienser
-
2 krukor romansallad
-
50 g parmesanost
-
3 st kycklingfilé
-
1 pkt bacon
-
svartpeppar
-
Dressing
-
1 dl majonnäs
-
1 st citron
-
2 st sardellfiléalt. 3-4 ansjovisfiléer
-
1 st vitlöksklyftor
-
1 tsk dijonsenap
-
0.5 tsk worcestershiresås
-
Brödkrutonger
-
4 skivor ljust brödgärna surdegsbröd
-
1 msk smör
-
3 msk finhackad persilja
Tips
Allt kan med fördel göras på förhand och serveras som en kall sallad till lunch eller som en lättare förrätt.
Steg
1
Klar
|
DressingDela citronen och pressa ut ca 3 msk citronsaft från ena halvan. Press vitlöken i en bunke. Häll ner majonnäs, citron, sardeller, senap och worcestershiresås i bunken och mixa slät sås med en stavmixer. |
2
Klar
|
Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dom gyllenbruna i en stekpanna tills temperaturen är ca 70 grader. Alternativt stek kycklingen snabbt på hög värme i en panna för att få en fin yta på filéerna och avsluta ugnen på 220 grader tills dom är klara. Skär filéerna i bitar eller strimlor straxt innan servering. |
3
Klar
|
Dela baconen i tre lika långa delar. Knaperstek baconen i en stekpanna och lägg på hushållspapper. |
4
Klar
|
BrödkrutongerTärna eller riv brödbitarna i lagom stora bitar. Smält smöret i en panna och stek brödet så det blir frasigt. Avsluta med att vända ner finhackad persilja. |
5
Klar
|
Skär upp romansalladen i ganska stora bitar och lägg upp på tallrikar. Toppa salladen med kycklingbitar, krutonger och ringla över dressing. Strö över hyvlad eller riven parmesanost och krydda med en nypa svartpeppar. |
6
Klar
|
Dela den andra citronhalvan i fyra delar. Servera salladen med citronklyftorna och en bit surdegsbröd. |