Enkel blåbärscheesecake i glas

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
Botten
8 st digestivekex
50 g smör
Fyllning
300 g färskost
1,25 dl grädde
3 msk florsocker
Topping
80 g färska blåbär
140 g blåbär
2 msk vaniljsocker

Enkel blåbärscheesecake i glas

Kök:
  • 20 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Botten

  • Fyllning

  • Topping

Tips

Dela

Blåbären kan även ersättas med hallon, jordgubbar, lingon eller andra goda tillbehör efter tycke och smak.

Steg

1
Klar

Topping

Koka upp blåbären tills de blir varna, tryck till dom lätt så dom släpper lite vätska. Blanda ner vaniljsocker och låt sjuda några minuter tills allt löst sig. Häll ner blandningen i en skål och låt kallna i kylskåp.

2
Klar

Botten

Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen i en mixer eller för hand till önskad grovlek. Häll ner krosset i kastrullen med smör och blanda ihop. Fördela mixen i botten på glasen.

3
Klar

Fyllning

Vispa grädden fluffig. Blanda ihop färskosten med florsockret. Vänd ner grädden tillsammans med färskosten.

4
Klar

Montera & servera

Montera ihop allt i glasen med digestivemixen, antingen genom att varva färskost och blåbärskoket eller fördela färskosten i glasen och toppa med blåbärskoket. Garnera sedan med färska blåbär och pudra eventuellt över lite vaniljsocker.

Förvara i kylskåpet tills servering, men ta ut dom ca halvtimma innan serveringen.

föregående
Baconpaj med purjolök
nästa
Enkel dragonsås
föregående
Baconpaj med purjolök
nästa
Enkel dragonsås

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.