Ingredienser
-
4 filéer gråsejräkna ca 125 g per filé
-
1 kg potatis(ar)
-
1 st zucchini
-
2 st vitlöksklyftor
-
2 st schalottenlök
-
1 kruka bladpersilja
-
2 st tomater
-
5 dl matlagningsgrädde
-
1 dl mjölk
-
olivolja
Steg
1
Klar
|
Tärna potatisen i ca 1 cm stora bitar. Tärna zucchinin i 2 cm stora bitar. Lägg potatisen och zucchinin i en bunke och ringla över ca 1 msk olivolja. Salta efter smak och blanda runt allt. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter. |
2
Klar
|
Finhacka vitlök, schalottenlök och persiljan. Hacka upp tomaten i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och schalottenlök någon minut. Häll ner tomaten och fräs ytterligare ett par minuter tills löken mjuknat något. |
3
Klar
|
Häll ner matlagningsgrädde och mjölk i stekpannan tillsammans med persiljan. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. |
4
Klar
|
|
5
Klar
|
Fördela såsen i djupa tallrikar och de rostade grönsakerna på detta. Toppa med fisken och ev. några hela persiljeblad för dekoration. |