Gråsej i krämig gräddsås

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
4 filéer gråsej räkna ca 125 g per filé
1 kg potatis(ar)
1 st zucchini
2 st vitlöksklyftor
2 st schalottenlök
1 kruka bladpersilja
2 st tomater
5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
olivolja

Gråsej i krämig gräddsås

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • 40 min
  • 4 portioner
  • Lätt
  • 220℃

Ingredienser

Steg

1
Klar

Tärna potatisen i ca 1 cm stora bitar. Tärna zucchinin i 2 cm stora bitar. Lägg potatisen och zucchinin i en bunke och ringla över ca 1 msk olivolja. Salta efter smak och blanda runt allt. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter.

2
Klar

Finhacka vitlök, schalottenlök och persiljan. Hacka upp tomaten i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och schalottenlök någon minut. Häll ner tomaten och fräs ytterligare ett par minuter tills löken mjuknat något.

3
Klar

Häll ner matlagningsgrädde och mjölk i stekpannan tillsammans med persiljan. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Klar

Lägg ner gråsejen i stenpannan och låt sjuda på låg värme 4-5 minuter. Vänd sedan fisken och låt sjuda ytterligare 4-5 minuter.

5
Klar

Fördela såsen i djupa tallrikar och de rostade grönsakerna på detta. Toppa med fisken och ev. några hela persiljeblad för dekoration.

föregående
Kryddig svamp med pasta
nästa
Göra egen pasta
föregående
Kryddig svamp med pasta
nästa
Göra egen pasta

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.