Korean style tortillas

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
500 g nötfärs
16 st tortillas
4 klyftor lime
4 st morot
400 g spetskål
1 kruka koriander
3 dl crème fraiche
smör
salt & peppar
Sås till köttfärsen
2 msk olivolja
1 st lime
2 st chili
2 st vitlöksklyftor
40 g ingefära
0.5 dl japansk soja
4 tsk socker
Picklad gurka
1 st gurka
2 msk vitvinsvinäger
en nypa salt
en nypa socker

Korean style tortillas

Kök:
  • 40 min
  • 4 portioner
  • Lätt
  • 150 ℃

Ingredienser

  • Sås till köttfärsen

  • Picklad gurka

Steg

1
Klar

Picklad gurka

Tvätta av och riv gurkan i långa remsor med ex. en osthyvel. Lägg gurkremsorna i en skål och slå över vitvinsvinägern, sockret och en nypa salt. Blanda runt allt och ställ åt sidan.

2
Klar

Sås till köttfärsen

Kärna chilin och skala ingefäran. Finhacka ingefära, chili och vitlök. Press saften från limen i en skål och häll ner ingefäran, chilin och vitlöken. Blanda ner sojan, olivoljan och sockret.

3
Klar

Bryn köttfärsen i en stekpanna med en klick smör tills den får lite färg. Rör ner såsen ovan och låt allt sjuda ca 10 minuter. Rör runt lite då och då. Smaka ev. av med salt och peppar.

4
Klar

Riv morötterna grovt. Strimla spetskålen fint. Hacka koriandern grovt. Lägg de i skålar. Värm tortillabröden i ugnen ett par minuter. Linda gärna in dom i en handduk så dom behåller värmen efteråt.

5
Klar

Servera tortilla genom att bre ett lager Crème fraîche på brödet och fyll med köttfärs, grönsaker, hackad koriander och den pickade gurkan. Servera med en varsin limeklyfta.

föregående
Lättgjord gräddglass
nästa
Nudelwok med sötsurt fläskkött
föregående
Lättgjord gräddglass
nästa
Nudelwok med sötsurt fläskkött

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.