Ingredienser
-
1 kg plommon
-
8 dl vatten
-
1 st kanelstång
-
6 msk potatismjöl
Steg
1
Klar
|
Tvätta av, kärna ur och skär plommonen i mindre bitar. Koka upp vatten och socker tillsammans med kanelstången. |
2
Klar
|
Lägg ner plommonen i det kokande vattnet och vrid ner värmen. Låt småkoka 15-20 minuter och rör om då och då. Vill du inte ha med skalen kan man plocka ut dom under tiden plommonen småkokar. |
3
Klar
|
Rör ut potatismjölet i kallt vatten. Ta bort kastrullen från värmen och plocka upp kanelstången. Häll sakta ner redningen medan du rör om ordentligt tills önskad konsistens uppnås. Ställ tillbaka på plattan och koka upp igen och låt sjuda någon minut. |
4
Klar
|
Servera krämen kall, eller avsvalnad, som den är eller tillsammans med mjölk. |
2 kommentarer Göm kommentarer
Nej, jag gjorde från våra egna plommon vilka är ganska söta. Vill man ha lite mer sötma kan man såklart tillsätta lite extra socker.
Ät det bara för mig men har de glömt att skriva in sockret i receptet?