Ingredienser
-
1 kg plommon
-
8 dl vatten
-
1 st kanelstång
-
6 msk potatismjöl
Steg
1
Klar
|
Tvätta av, kärna ur och skär plommonen i mindre bitar. Koka upp vatten och socker tillsammans med kanelstången. Lägg ner plommonen i det kokande vattnet och vrid ner värmen. Låt småkoka 15-20 minuter. Rör om då och då. Vill du inte ha med skalen kan man plocka ut dom under tiden plommonen småkokar. Använd en tesked och en trägaffel för att plocka upp skalen. Lägg skalen på trägaffeln och peta tillbaka ev. fruktkött. |
2
Klar
|
Plocka upp kanelstången. Rör ut potatismjölet i kallt vatten. Ta bort kastrullen från värmen och häll sakta ner redningen medan du rör om ordentligt tills önskad konsistens uppnås. Ställ tillbaka på plattan och koka upp igen och låt sjuda någon minut. |
3
Klar
|
Servera krämen kall, eller avsvalnad, som den är eller tillsammans med mjölk. |