Rabarberpaj med marängtäcke

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
Pajskal
3 dl mjöl
125 g smör
2 msk vatten
1 krm salt
Marängtäcke
4 äggvitor
1.25 socker
Rabarberkräm
500 g rabarber
1.5 dl socker
2 msk potatismjöl

Rabarberpaj med marängtäcke

  • 45 min
  • 8 portioner
  • Mellan
  • 175℃

Ingredienser

  • Pajskal

  • Marängtäcke

  • Rabarberkräm

Steg

1
Klar

Dela smöret i små tärningar för att lättare blanda ihop allt. Blanda smör, mjöl, vatten och en nypa salt till en deg och låt vila kallt i kylskåp en ca 15 minuter.

2
Klar

Skär rabarbern fint och lägg i en kastrull. Häll över socker och låt smälta ihop på svag värme. Koka sedan tills rabarbern är mjuk och börjar falla sönder. Blanda potatismjöl och kallt vatten tills den är klumpfri och red sedan krämen med potatismjölet.

3
Klar

Kavla ut degen så den är något större än formen och klä sedan formen med pajdegen. Ta bort överflödig deg och fyll i där det är något för lite. Förgrädda pajdegen i ugnen på 200°C i ca 15 minuter. Skruva sedan ner ugnen till 175°C.

4
Klar

Vispa äggvitor tills dom börjar bli fluffiga. Tillsätt sedan lite socker i taget och vispa till en tjock maräng. Den är klar när marängen stannar kvar i bunken om man vänder den upp och ner.

5
Klar

Bred ut rabarberkrämen i pajdegen och toppa med marängen ovanpå. Gör vackra toppar med en sked. Alternativt använd en sprits för att fördela marängen.

6
Klar

Grädda i ugnen på 175°C tills marängen får färg, ca 10 minuter. Servera gärna med vaniljglass, vaniljsås eller lätt vispad grädde.

föregående
Crêpes med ricotta och spenat
nästa
Frasig spenat och baconsallad
föregående
Crêpes med ricotta och spenat
nästa
Frasig spenat och baconsallad

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.