Ingredienser
-
Pajskal
-
3 dl mjöl
-
125 g smör
-
2 msk vatten
-
1 krm salt
-
Marängtäcke
-
4 äggvitor
-
1.25 socker
-
Rabarberkräm
-
500 g rabarber
-
1.5 dl socker
-
2 msk potatismjöl
Steg
1
Klar
|
Dela smöret i små tärningar för att lättare blanda ihop allt. Blanda smör, mjöl, vatten och en nypa salt till en deg och låt vila kallt i kylskåp en ca 15 minuter. |
2
Klar
|
Skär rabarbern fint och lägg i en kastrull. Häll över socker och låt smälta ihop på svag värme. Koka sedan tills rabarbern är mjuk och börjar falla sönder. Blanda potatismjöl och kallt vatten tills den är klumpfri och red sedan krämen med potatismjölet. |
3
Klar
|
|
4
Klar
|
Vispa äggvitor tills dom börjar bli fluffiga. Tillsätt sedan lite socker i taget och vispa till en tjock maräng. Den är klar när marängen stannar kvar i bunken om man vänder den upp och ner. |
5
Klar
|
Bred ut rabarberkrämen i pajdegen och toppa med marängen ovanpå. Gör vackra toppar med en sked. Alternativt använd en sprits för att fördela marängen. |
6
Klar
|
Grädda i ugnen på 175°C tills marängen får färg, ca 10 minuter. Servera gärna med vaniljglass, vaniljsås eller lätt vispad grädde. |